Проглашени су победници конкурса за најлепше васкршње јаје

Жири у саставу : Срећко Пантелић, Биљана Чеврљаковић и Бојана Станкић донели су следећу одлуку:

  1. место Марија Павловић, I/4
  2. место деле Катарина Ратковић и Андрија Трајковић I/1
  3. место Emily Uddin I/2
    Сви ће добити симболичне награде, а све похвале иду и свим осталим учесницима конкурса.

Завршетак пројекта Радионица о професионалном развоју

 ( CAREER WORKSHOP)

Изузетно динамичан и веома занимљив пројекат, са пуно различитих активности, неколико вебинара о дигиталној трансформацији и будућности професија, тимског рада и размени идеја, знања и искустава, неколико е-књига које смо заједничким снагама дизајнирали- завршава се 10.маја поделом сертификата учесницима и евалуацијом пројекта.

Овај е –Twinning пројекат је окупио ученике и наставнике из школа различитог профила из 5 земаља ( Турске, Србије, Хрватске, Италије и Потугала) а ученици су имали прилике да се упознају са различитим занимањима, да чују о вештинама и знањима потребним за рад. Притом су вежбали многе „ меке“ вештине- комуникацију, тимски рад, јавни наступ, писање CV-ја, суочавање са стресом и кратким роковима, припрему за пословни интервју, говор тела, предузетнички дух, одговорност и организацију посла, постављање приоритета, како се одлучити за будући посао итд.

Ово је пројекат који је из наше школе ангажовао 10 ученика трећег и четвртог разреда обе смене, тако да и Тим за професионални развој у школи ове године има пуно материјала и разлога да се похвали изузетним радом.

Кратак промотивни видео о свим активностима пројекта може се видети на линку:

ШЕКСПИРУ И КЊИГАМА У ЧАСТ – ЧАЈАНКА У КАБИНЕТУ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

Последњег радног дана априла, ове године, обележили смо месец књиге и Међународни Дан књиге пригодном приредбом и дружењем у кабинету енглеског језика.
Професорка енглеског језика, Бојана Станкић и њени ученици припремили су кратак али садржајан програм Шекспиру у част:


Напре је Андреа Живановић, ученица IV-4,говорила је о Шекспировом животу и његовом делу, посебно о „Хамлету“.
Најпознатији монолог- „Бити или не бити“- маестрално је говорила Емили Удин, ученица I-2, која је потом на енглеском језику говорила и део из „Ромеа и Јулије“- сцена на балкону.

Тим дечака из I-1,Танасије Бајић, Михајло Милинковић и Димитрије Сибиновић, припремили су презентацију о Шекспиру и Верони,месту дешавања познате љубавне трагедије о Ромеу и Јулији.


На крају је и Емили Удин повезала Италију и Шекспира, и поменула неколико Шекспирових дела која су смештена у Италију: „Јулије Цезар“- у Риму,“Млетачки трговац“ – у Венецији, „Два витеза из Вероне“ и „Ромео и Јулија“-у Верони.У одличној атмосфери, са публиком ученика из I-1,као и неколико професора, педагога и директорке школе, након приредбе смо уз чај, колачиће и књиге сви потврдили да су овакви сусрети потребни и да нас повезују и оплемењују.

Хвала свима на учешћу и догодине славимо 10.година обележавања овог важног датума у нашој школи!

РЕВИЈА ТАЛЕНАТА 2022. – „АПРИЛ У БЕОГРАДУ“

20.04.2022. – Фантастична атмосфера ширила се холом наше школе поводом овогодишње Ревије талената. Пуно узбуђења међу извођачима, у публици,код жирија…У улози организатора и техничке подршке- проф. Бојана Станкић и проф. Ивана Манојловић – и сви до једног били су узбуђени да виде и чују, доживе изузетне таленте ученика наше школе.
Најпре смо чули ауторску поезију Луке Филиповића и Петра Јовановића,ученика III-2. Уживали смо у музици Таре Јокић, на клавијатури, Петра Јовановића, на труби, Емили Удин која је и певала, пратећи се на гитари.
Видели смо и прелепе ликовне радове Марије Јовановић, III-1, Уне Илић и Анђеле Ухрин, ученица III-4. Леп избор песама које су певале Тара Чош, II-1, Марија Павловић и Јана Бећановић, I-4.

Али таленат Емили Удин је био без премца: говорила нам је и монолог из Шекспировог „Хамлета“ -„Бити ли не бити“, а на крају овог такмичења извела је и незаборавну имитацију Дамјана Давида ( Maneskin: „Zitti e bouni“)и тиме освојила и публику и жири – и прво место!

Друго место поделили су Лука и Петар,III-2 а на трећем месту и због свог певања и због солидарности коју је показала на самом такмичењу је Тара Чош,уч.II-1.
Сви учесници, као и публика,заслужили су све похвале.

Друго место за нашу ученицу на републичком такмичењу из математике

На Републичком такмичењу из МАТЕМАТИКЕ, средњих стручних школа у подручју рада пољопривреда, производња и прерада хране, које је одржано 8.04.2022. у Александровцу, ученица наше школе, Васић Анђела I8 , освојила је ДРУГО место!

Честитамо Анђели и њеном ментору, наставници Драгани Маринковић на постигнутом резултату и желимо им пуно успеха у даљем раду.

РАДИОНИЦА О ПРОВЕРИ КВАЛИТЕТА КОМПОСТА

Тим пројекта „Бирам да компостирам“ је планирао повремене обиласке компостера на локацијама нових власника, којима су поклоњени. У оквиру тих активности одржали смо радионицу за децу у предшколској установи „Плави чуперак“ на Карабурми. Циљ је био да проверимо квалитет компостне гомиле помоћу набављене лабораторијске опреме од средстава обезбеђених овим пројектом. Одржано је практично предавање о мерењу температуре, влаге и киселости компоста. Деца су сама очитавала параметре на убодном термометру, влагометру и рН – метру.

Пријављивање испита за ванредне ученике у јунском испитном року

ЈУНСКИ ИСПИТНИ РОК 

ШКОЛСКА 2021/2022. ГОДИНА

Од 20.4.2022. године до 6.5.2022. године

      ПРИЈАВЉИВАЊЕ ИСПИТА

(убацивањем пријаве и 

ОРИГИНАЛ уплатнице у сандуче у холу школе)

НАКНАДНЕ ПРИЈАВЕ СЕ НЕЋЕ

ПРИМАТИ !!!

НАШИ КОМПОСТЕРИ ДОБИЛИ НОВЕ ВЛАСНИКЕ

Идеја пројекта „Бирам да компостирам“ је да компостере које смо направили поклонимо стамбеним заједницама, угоститељским објектима или образовним установама. Циљ је да се идеја о компостирању прошири у локалној заједници и шире.

Путем медија и објавом на „Zero Waste“ Facebook страни смо замолили да нам се заинтересовани јаве. Наш тим је одабрао да један компостер буде смештен у дворишту стамбене заједнице у Радничкој улици , а други у дворишту предшколске установе Плави чуперак на Карабурми.

Проблем транспорта компостера су нам решили волонтери – активисти „Zero Waste“, који су обезбедили довољно велико возило и оба компостера транспортовали на нове локације. Компостери су предати новим власницима на употребу уз одговарајуће практично предавање, обуку, информативне материјале и сугестије. Радо смо поделили наша искуства стечена компостирањем у школском дворишту.