План рада ученичке компаније

У оквиру програма „Достигнућа младих“ и ове године, наша школа ће учествовати на Регионалном такмичењу ученичких компанија које ће се одржати у Београду, 15.марта 2024.

У припреми за такмичење, основали смо ученичку компанију. У тимском договору, дошли смо до решења за лого компаније. Имали смо већ два састанка, добили пословног ментора ,  г-дина Предрага Јовановића, који ће нам помоћи око бизнис плана. Од „Достигнућа младих“ стигле су и смернице за писање компанијског извештаја.

Ево шта смо написали у пријави за такмичење:

Бавимо се проиводњом и продајом пекарских производа, посебно паштета са чварцима.

Оригнална рецептура, традиционално и модерно у једном производу који наш народ воли, али презентовано на оригиналан, креативан, нешаблонски начин, отуд “Out of the box“.

Идеја за оснивање компаније настала после Пекаријаде, у новембру 2023.године, када смо освојиле прво место  за наш производ – паштете са чварцима

Желимо да од овог првог производа развијемо и друге, и да као компанија напредујемо. Уз модеран приступ и добар маркетинг, свесни смо да ова наша компанија има потенцијала.

„ Здравље на уста улази“ , „ Уздравље!“ и друге поруке наших српских народних изрека красиће кутијице у којима ћемо паковати паштетице.

У овиру компаније, подстицаћемо тимски рад, заједништво, креативност, солидарност , хуманитарни рад и друго.

Контакт:

 ХЕМИЈСКО ПРЕХРАМБЕНА ТЕХНОЛОШКА ШКОЛА, БЕОГРАД

Emailpodstrek.hpts@gmail.com

Директор ученичке компаније: Анђела Богићевић

E-mail: a.bogicevic07@gmail.com

Чланови компаније: Мартина Вељовић,  Маја Марковић  , Александра Илић,

Милица Еремић

Ментори:  БОЈАНА СТАНКИЋ, проф. и СМИЉА МАРКОВИЋ, проф.

Надамо се да ћемо се достојно представити и као компанија и школа, те да ћемо имати прилику да видимо и учимо и од других школа и компанија.