Добродошлица

Ако се упутите у Хемијско-прехрамбено технолошку школу имате прилику да стојећи у аутобусу уживате. Пролазите крај места и објеката који чине душу престонице.

Зграда Сајма знак је да нисте залутали. Сви аутобуси двоцифреног броја, који почињу петицом пролазе поред Аде Циганлије. Само онима, чији родитељи имају „чврсту руку“ и „очи на леђима“, не пада на памет да збаце тешке торбе са својим леђа, препусте се чарима здравог живота и изазовима добре забаве у многобројним кафићима.

Стрми успон, који води ка Бановом брду, као да претећи поручује да до школе није лако чак ни стићи, а камоли је завршити. По цркви Светог Ђорђа препознајемо овај прелепи крај Београда чије је срце Пожешка улица. Бројни пролазници и путници на стајалиштима аутобуса чине је увек необично живом. Ослушкујте ауторитативан глас даме који нас подсећа да очитамо своје карте. Кад зачујете: „Дом здравља“, време је да сиђете. Стрма улица Петра Мећаве води до Љешке. Пређите пешачки прелаз и пред бројем сте 82.

Допашће вам се пространо, уређено двориште. Осећаћете се пријатно у великом холу окупаном светлошћу и испуњеном жагором увек добро расположених ђака. Изненадиће вас заносан мирис пецива. За то су заслужни управо наши ђаци, врсни мајстори који праве укусан ђеврек, сочну штрудлу, али и славске колаче колико лепе на око толико и укусне.

Наша је школа времешна госпа. Сазидана је давне 1957. године. Нагриза је зуб времена. Лифтинг би јој добродошао. Свака учионица тражи витамински коктел, али новца, на жалост, нема довољно.

Права вредност њена није ни у добро опремљеним учионицама, ни у кабинетима са најновијим училима и технолошком опремом, већ у осећају задовољства које пружају рад, међусобно уважавање, тешкоће и изазови кроз које сазревамо и заједно учимо једни од других, ђаци од професора али и префесори од ђака.

Да је то тачно говори чињеница да су ову школу завршили и многи родитељи наших ученика. Има ли боље препоруке и већег задовољства од оног кад вам они, које сте учили и васпитавали, повере своју децу.
Једини начин да нам поверујете је да нашу школу посетите. Зато следите дата упутства. Срешћете талентоване младе људе који дивно певају, остављају вас без даха док играју врање и шумадију, препуштају се хип хопу или дочаравају дух Истока заводећи нас трбушним плесом.

Ако волите спорт, можете бити сигурни да ћете постати члан победничке екипе и донети школи још један пехар.

Желите ли да глумите, казујете поезију или се опробате у новинарству и јавним трибинама, добићете прилику. Не пропустите је јер се у свим овим активностима можете опробати како на српском тако и на енглеском језику.

Заљубљеници у науку имају прилику да овладају вештином успешног експеримента, темељне анализе и свеобухватне синтезе.

Очекујемо вас…Нећете погрешити ако управо ова школа буде ваш избор. У пријатном окружењу, са професорима који су спремни да вам помогну да научите оно што никада нисте знали и спознате таленте и способности којих нисте били свесни, осећаћете се као неко ко је дошао на праву адресу!