Активности компаније

АКТИВНОСТИ КОМПАНИЈЕ

  • „ЗНАЊЕМ ЗА БУДУЋНОСТ“

18. новембра 2016. у ГО Чукарица одржана је креативна радионица „Знањем за будућност“ осмишљена кроз предавачко-такмичарски концепт од стране Факултета за примењени менаџмент, економију и финансије (МЕФ).

Први део креативне радионице, предавање било усмерен на обраду актуелних економских и предузетничких тема употпуњених стратешким и мотивационим стручним саветима.

Такмичарски део креативне радионице састојао се од задатог пословног проблема, при чему је задатак тима био да дође до што оригиналнијег решења. Креативнe радионице подстакле су у нама тимски рад, креативност, стицање нових знања, такмичарски дух и забаву.

Екипу су чинили: Ивона Мадарас, Андријана Пантелић, Кристина Терзић, Павла Попић и Мануела Билали. Наша екипа је била прва на такмичењу и освојила: бесплатну школарин за прву годину студија на Факултетуза примењени менаџмент, економију и финансије (МЕФ).

23.12.2016.године ,,Пословни изазов„ окупио је 120 средњошколаца из различитих школа са територије Београда, Смедерева, и Кучева који су подељени  у 22 тима од по 4-5 ученика (не такмичи се школа против школе, већ тимови). Такмичење је организовано тако да током неколико сати тимови осмишљавају бизнис план као одговор на изазов који им поставља домаћин такмичења. Сваки тим има лаптоп и приступ интернету, као и бизнис волонтера из реалног бизнис света, који је ту да свом тиму помогне саветима, предлозима, искуством, али не и да ради уместо тима. На крају дана, тимови су изашли пред стручни жири и држали  презентације о својој пословној идеји.

Ове године нашу Школу су представљали члавови Ученичке компаније: Ивона Мадарас, Андријана Пантелић, Кристина Терзић, Павла Попић и Мануела Билали која је се као такмичар трећепласираног тима пласирала на национални ниво такмичења које ће се одржати у фебруару 2017. године.

 

ГО Чукарица је последње седмице 2016. године организовала хуманитарну акцију у којој је и ,,ЕФО„ узела учешће.  Од 27. до 30. децембра 2016. године учестовали смо у хуманитарној продаји својих производа. Сви чланови компаније ,,ЕФО„ су дали свој допринос тако што су сви учествовали у изради козметичких препарата, а група у организованој продаји  на постављеном продајном штанду на Шумадијском тргу.