Ученичка компанија ,,101 љубимац„

Милош Симић, Николета Петровић, Катарина Николић и Константин Стојковић, чланови ученичке компаније ,,101 љубимац„ други на регионалном такмичењу ученичких компанија!

Ученици Хемијско прехрамбене технолошке школе, који су „запослени” у компанији ,,101 љубимац„, током школске 2017/18  године стицали су знања о тржишној економији и предузетништву кроз програм „Достигнућа младих” и своју компанију водили од оснивања до израде компанијског извештаја. Програм Ученичка компанија део је пројекта „Деценија предузетништва” који спроводи Влада Србије.

На регионалном такмичењу одржаном 15.03.2018. год. ученици су имали прилику да јавности покажу свој производ, ,,јастуче љубимче„ , који су развијали током године али и да „одмере снаге” са својим вршњацима.

На такмичењу је учествовало 30 средњошколских тимова из Београда, Пожаревца, Шапца, Кучева, Ваљева, Смедерева, Крупња и Љубовије који су понудили своје производе и услуге.

Према пропозицијама такмичћења, најбољих пет компанија учествоваће на националном финалу у Београду, заједно са победницима остала три регионална такмичења (југозападна и централна Србија, Војводина и југоисточна Србија).

Такмичење  реализује организација Достигнућа младих у Србији, уз сарадњу и финансијску подршку Министарства привреде, Америчке агенције за међународни развој (USAID), компаније TeleGroup и Мercator центра.