Прослава Дана школе

У суботу, 19.октобра 2019.године обележена је 62.годишњица рада наше школе. Прослава је протекла у знаку актуелног пројекта „Периодни систем елемената: Дмитриј Иванович Мендељејев“, са представом „ У свету хемијских елемената“ у којој су ученици са мајицама са ознакама хемијских елемената у врло динамичном ритму говорили о физичким и хемијским својствима елемената. Било је веома поучно и интересантно.

Представљен је и нови 20.број школског часописа који обележава 10. јубиларну годину издавања. Тема броја је: Периодни систем елемената – у свом елементу,  из ког су прочитани оригинални радови наших ђака ( „Кад бисте могли да изаберете“, Катарине Жарковић,ученице III/4 и  „Хемијски елементи и хемијске везе“,Валентине Јовић,ученице III/4 ).

У оквиру прославе подељене су награде ученицима који су учествовали на конкурсу „Да сам ја елемент“. Награде је обезбедила наша ХПТШ, и канцеларија Савета Европе у Београду.

Прослави Дана школе присуствовали су ђаци, запослени, као и пензионери школе, а имали смо и драге госте из других школа и пословне партнере са којима наша школа сарађује.