ПРЕДСТАВЉАЊЕ РЕЗУЛТАТА МОБИЛНОСТИ

Ученици и професори Хемијско-прехрабене технолошке школе су у Културном центру „Чукарица“, у оквиру Креативне недеље, представили програм „Учење кроз пројекте и СТЕМ активности“. 

Том приликом представљени су резултати мобилности која је одржана у Палерму, Италија. Мобилност је организована у оквиру КА210 Еразмус+ пројекта „Addressing Health and Well-being at schools and beyond“, у којој су поред наше школе учествовале и партнерске школе из Италија, Грчке и Словачке. Нашу школу су представљале ученице III9 – Нера, Николина и Теодора, и Софија из III7, и наставнице Гордана Пешић и Марија Ракић-Љубомировић.

Ученице Нера, Теодора, Софија  и Николина, које су се недавно вратиле из Палерма, говориле су о активностима реализованим током мобилности, о Италији, знаменитостима града Палерма, уличној храни, догодовштинама током овог путовању. Мобилност је представљена ученицима и наставницима наше школе али и заинтересованим људима из наше заједнице. Након представљања резултата мобилности уследила је дискуција о значају и утицају мобилности ученика и наставника на развој њихових вештина и компетенција кроз реализацију активности пројеката.