ПОСЛОВНИ ИЗАЗОВ 2019.

Организација „Достигнућа младих“ у Србији развија и спроводи економске образовне програме за младе људе кроз партнерство између бизниса и образовног система. Кроз своје програме,  приближава стварни свет бизниса младим људима и развија њихове потенцијале.

Визија организације: Креирати предузимљиву генерацију отворену за промене, оснажену и спремну за суочавање са будућношћу, која размишља изван оквира своје тренутне ситуације и активно учествује у свим сегментима савременог живота повећавајући своје могућности при запошљавању.

У среду, 18.12.2019. године, ученице наше школе, Валентина Јовић и Марија Ђурковић, учествовале су на такмичењу Пословни изазов. Ментор: Бојана Станкић.

Око 100 ученика из Београда и околине подељено је у тимове, а задатак је био да се осмисли производ или услуга која би могла да врати навијаче на стадионе и у спортске хале да безбедно уживају у спортским дешавањима.

Многе идеје су се развиле током дана, уз помоћ бизнис волонтера ученици су направили и бизнис планове, SWОТ анализе, и веома детаљно пред жиријем објашњавали своје пословне идеје.

Валентина и Марија и њихови тимови нису међу изабрана прва три места, али су свакако овим учешћем стекле искуство, додатна знања и самопоуздање на јавном наступу, а и нека нова познанства са вршњацима из других школа.