Освојена медаља на Београдском маратону 2017

Београдски маратон је одржан 22. априла 2017. године. Наша школа је по први пут учестовала на штафетној трци и то са две екипе у категорији „мешовите екипе“ које је саставила професорка физичког васпитања Зденка Латиновић. Златна медаља је измамила осмех на лице екипи С13, а екипи С14 честитамо на психичкој трци са оволиком километражом.

Екипа С13 коју су чинили Невена Ивановић, Даниела Кухут, Милош Радичанин и Милутин Лончаревић  освојила је прво место са временом од 1:45:52
Трку је започела Невена Ивановић која, иначе, тренира џудо и која је матуранткиња наше школе, штафету је нестрпљиво преузела Даниела Кухут која тренира фудбал и такође је матуранткиња наше школе. Други део полумаратона су преузели наши млади и веома амбициозни мушкарци. Милош Радичанин, фудбалер ФК Чукарички, смело је наставио трку а крај трке је уствари био најзанимљивији. Милутин Лончаревић који тренира веслање, тврди да многи који не знају ништа о веслању, потцењују веслача што се тиче тркачких способности. Милутин је, учешћем у овој трци,  свима  доказао да  веслачи  могу да парирају атлетичарима. Уз велике овације и пар понуда атлетских клубова, дочекан је на финишу.
Екипа С14 је била мало мање спремна од претходне. Свакако им честитамо на борби са психичким делом те исте трке. Екипу су чинили Валентина Фазлијевић, Александра Илић, Милош Младеновић и Марко Радојчић.
Уз осмех на лицу и медаљама  за учествовање на Београдском маратону, такмичари и ученици наше школе су наставили пешке до својих кућа јер је доста градских линија било затворено.
Шалу на страну, честитке свим такмичарима. Надајмо се да ће нам ово постати традиција и да ће се из генерације у генерацију преносити.

 

Прилог припремила  Даниела Кухут, ученица одељења  IV1