МЕЂУНАРОДНО КВИЗ ТАКМИЧЕЊЕ „НЕМАЊИЋИ“

Три ученика првог разреда наше школе, Милица Гребић, Ивана Габоров и Петар Јовановић,учествовали су на Међународном квиз такмичењу о лози Немањића.
Такмичење је организовала фондација „Мир божији“ из Бања Луке, под покривитељством Министарства иностраних послова, а поводом 800.годишњице од самосталности Српске православне цркве.
Пријавњено је више од 300 екипа школараца из Србије, Републике Српске, региона, те дијаспоре из Европе, Америке, Канаде,Аустралије, Азије и Африке.
Екипе су добиле своје шифре и лозинке, те приступиле онлајн  квиз надметању у уторак, 3.12.2019.  Само педесет најбољих тимова остварили су резултат за пролаз у други круг такмичења.Полуфинале и суперфинале одржаће се у јануару 2020.године.
Наша екипа „Чувари језика и традиције“ показала је солидно знање, али на жалост, то није било довољно за даљи ток такмичења.Ипак, ученици-учесници пројекта „Чувари језика и традиције“ задовољни су јер су се, припремајући се за квиз, дружили и зближили,и научили многе појединости из наше историје.
Припрема и квиз су део планираних активности у оквиру пројекта „Чувари језика и традиције“.
Ментори: Срећко Пантелић, вероучитељ и
Јасмина Сарић, наставник историје