MЕЂУНАРОДНИ СЕМИНАР:  НАШЕ ШКОЛЕ – МЕСТО СРЕЋЕ И УСПЕХА

Фондација Темпус и eTwinning национални тим за подршку организовали  су  eTwinning међународни семинар „Our Schools: places of happiness and success – fostering well-being and creativity through eTwinning” од 25. до 27. октобра 2023. године у хотелу „Мона“ у Београду.

Циљ догађаја био је да омогући еТвинерима из Србије и из 11 земаља Европе да чују излагања експерата из земље и иностранства о начинима на које васпитно-образовне установе могу да учине пријатним местима за ученике и њихове васпитаче, учитеље и наставнике, као и да подстакну креативност ученика.

 Семинар је свечано отворила Катарина Алексић, руководилац цента ѕа образовну технологију при Заводу за вредновање квалитета образовања и васпитања. Гост семинара је била и Ана Мирковић, психолог , која је надахнуто говорила о важности физичког и менталног здравља ученика и наставника, о превенцији вршњачког насиља, о важности развијања емоционалне и социјалне интелигенције, о значају смањења стреса. Joanna Paolinelli, психолог, такође је говорила о начинима да се помоћу музике смањи стрес, да се учи и помоћу игре, и нових апликација, попут вештачке интелигенције која текст претвара у слику, видео и слично.

Проф.енглеског језика, Бојана Станкић, учествовала је на овом семинару, и носи предивне утиске. У току тродневног семинара, у дивној атмосфери  са новим колегама, а сви позитивног духа , искристалисале су се  и нове идеје за нове пројекте.