„ИСТРОШЕНЕ БАТЕРИЈЕ СУ ЕЕ- ОТПАД“

  18.03.2017. године и 20.03.2017. године,  ученицима средњих школа на територији ГО Чукарица  одржали смо предавања из области заштите животне средине: „ИСТРОШЕНЕ БАТЕРИЈЕ СУ ЕЕ- ОТПАД“

Циљ предавања је био да  ученике средњих школа са територије ГО Чукарица  упознамо са батеријама као делом  ЕЕ отпада, њиховим штетним деловањем на животну средину, као и да се правилним односом према ЕЕ отпаду може битно утицати на заштиту животне средине.

Предавања су реализовали: наставница технолошке групе предмета Драгана Ранковић са ученицама Александром Рехак, Маријаном Јовановић и Невеном Штибељ.

Предавању, реализованом 18.03.2017. године, су поред ученике XIII гимназије  присуствовали: координатор Канцеларије за младе Чукарица  Војкан Станковић, наставник хемије XIII београдске гимназије Анита Стојчевски и наставник српског језика и књижевности Хемијско –прехрамбене технолошке школе Весна Митровић Иванов.

Предавању, реализованом 20.03.2017. године, су поред ученика ,,Техничке школе Лола„  присуствовали: координатор Канцеларије за младе Чукарица  Војкан Станковић, Ана Дудуковић, директор школе Зоран Михајловић и професори школе.

Наша предавања су део пројекта „ПРОДУЖИ ВЕК, УБАЦИ У ШТЕК“, чија је мисија да информише и едукује младе чукаричане о штетностима електричног и електронског (ЕЕ) отпада, да подстакне и развије свест о значају правилног односа према овој врсти отпада.  Пројекат је финансиран од стране Министарства омладине и спорта РС у партнерству са Ресурсним центром Омладинског савеза Србије, а подржан је од стране Градске општине Чукарица и Канцеларије за младе Чукарица а наша Школа је партнер, омладинској организацији ,,Центар за младе Чука„,  у реализацији пројекта.