Пројекат „Храна за све“

У току школске 2015/2016 године Хемијско-прехрамбена технолошка школа радиће на пројекту под називом „Храна за све“ (Food for All) са партнерским школама из Видина у Бугарској и Крајове у Румунији. Пројекат ће се бавити различитим аспектима исхране , од поремећаја исхране и алергије на храну, до здравог приступа исхрани и обезбеђивању здраве исхране за све ученике, без обзира на материјално стање. Пројекат се одвија под покровитељством Академије центалноевропских школа (ACES) уз материјалну помоћ Erste фондације (Erste Stiftung).Пројекат је један од око четрдесет пројеката које је међу више од 250 предлога изабрала организација ACES на свом редовном пролећном конкурсу.

Пројектне активности у нашој школи већ су увелико почеле кроз низ радионица на којима су ученици, уз помоћ наставника Јелене Танасковић и Милоша Цветковића креирали анкету о поремећајима исхране и алергије на храну коју можете погледати и испунити на

https://docs.google.com/forms/d/1kzJFop6ge_mObPiGotpuG8W_86_JHX_GrQtDtrUbZMs/viewform?c=0&w=1,

као и постер на тему Светског дана хране, којим се разматра неопходност правилне исхране у овом убрзаном модерном добу.

Све активности пројекта можете пратити преко Facebook стране пројекта

 https://www.facebook.com/foodforallaces.

Као уводни догађај којим ACES даје подршку успешном почетку одабраних пројеката од 5-8. октобра 2015. године организована је четвородневна конференција под називом  Kick-Off Meeting 2015 у Сарајеву у Босни и Херцеговини, а као представници школе конференцији су присуствовали професорка енглеског језика Весна Јевтић и ученик III разреда Никола Игњатовић. Слике  и   атмосферу   са   конференције   можете  погледати          и осетити на Facebook страни пројекта https://www.facebook.com/foodforallaces. 

Покровитељ пројекта

aceslogo_normal_rgb_hr_for_screen

Пријатељи пројекта

logobar_aces_2015_incl_nslsp