e- Twinning   пројекат: IMAGINE, THINK BIG! ( Замисли- постави циљеве високо. Створи свој сопствени пут!) 

 

Наша школа, ученици и Тим за професионални развој, са координатором проф. Бојаном Станкић, прикључили су се пројекту у коме још учествују  и Турска, Италија, Француска, Румунија, Словачка, Хрватска и Јордан.

Пројекат  који за тему има проналажење сопственог пута у процесу размишљања и доношења одлуке о будућој професији  започет је у октобру 2022. године и трајаће до маја 2023.године.

Кроз примере познатих успешних људи и њихових животних и радних успеха, како научника, спортиста и других јавних личности, тако и малих ,успешних људи из нашег окружења – учићемо како да изаберемо сопствени пут.

Откриваћемо своје снове, надања, тежње, очекивања од будућности, размењиваћемо знања, вештине и искуства о свим релевантним темама и питањима која нам се намећу на путу до каријерне одлуке.

Прве активности су већ реализоване. Имали смо Зум састанак –као увод и први договор о правилима која се морају поштовати на платформи. Ђаци и наставници су се представили на платформи, говорили о својим школама, градовима и земљама из којих долазе. Радили смо на креативним идејама за лого и постер пројекта. Пре-евалуација, тј. анкета ђака и наставника имала је за циљ да се види колико сви знамо о теми и значају правилног избора занимања.

У децембру  пишемо писма из дневника себи сада, из угла будућности,  и цртамо како замишљамо себе кроз 10 година. Тимски се договарамо која су најважнија питања везана за будући посао.

Све ове активности подстичу важне вештине : креативност, комуникативност, критичко и логичко мишљење и тимски рад. И притом, вежбамо и енглески језик.