Учешће на Сајму школских тимова за каријерно вођење и саветовање

Тим за професионалну оријентацију и каријерно вођење ХПТШ учествовао је на Сајму школских тимова за каријерно вођење и саветовање, који је реализовала  Београдска отворена школа у партнерству са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, а уз подршку Solidar Suisee/Swiss Labour Assistance SLA – Канцеларије у Србији.

Сајам  је окупио  средњошколске тимове из 22 школе из целе Србије, који се баве каријерним вођењем и саветовањем ученика, како би међусобно разменили искуства и тиме унапредили свој рад у овој области која је од великог значаја за смањење осипања ученика и повећање запошљивости младих.

Део Тима ХПТШ, професорке школе Бојана Станкић и Драгана Ранковић, и ученици Ивона Мадарас и Павле Попић, представили су пројекат наше школе о професионалној оријентацији, „Пронађи праву формулу!“. Пред комисијом која је процењивала успешност штандова, говорили су о различитим активностима, радионицама, дебатама, реалним сусретима са бившим и потенцијално будућим ђацима, сарадњи са Канцеларијом за младе наше општине Чукарице, Дечјим културним центом Београда,Националном службом за запошљавање филијале Београд и организацијом Достигнућа младих.

Сајам је одржан 13.06.2016. у просторијама Привредне коморе Србије.