Трибина о дигиталном насиљу

8. децембра 2016. године, на иницијативу Тима за заштиту ученика од насиља, злостављања и занемаривања а у сарадњи са Вршњачким тимом, у нашој Школи је реализована  трибина о ДИГИТАЛНОМ НАСИЉУ. Циљ био је да се гласно проговори о ЕЛЕКТРОНСКОМ ИЛИ ДИГИТАЛНО НАСИЉУ.

Трибину смо започели предавањем наставнице Драгане Ранковић о високотехнолошком криминалу. У оквиру предавања, присутни ученици су имали прилику да чују да научно-технолошки развој друштва, поред тога што нам улепшаова и олакшава живот, донео је са собом неке опасне ствари као што је Електронско насиље.

 За оне који то још не знају ЕЛЕКТРОНСКО ИЛИ ДИГИТАЛНО НАСИЉЕ је вид насиља којим се путем интернета или мобилних телефона другима наноси штета путем слања непримерених порука, позива, објављивања фотографија порнографског садржаја...   Оно што га чини опаснијим од других облика насиља јесте чињеница да је присутно 24 сата, сваки дан, да погађа особу на местима где се раније осећала сигурно и заштићено.

Трибину смо завршили  препорукама како реаговати и коме се обратити, у слиучајевима да сте жртва насиља или да имате сазнања да је неко изложен елктронском насиљу.