СВАКО СЛОВО ЈЕ КУЋА У КОЈОЈ ЖИВИ НАШ ЈЕЗИК

У оквиру пројекта „ Моје наслеђе“ , који је КЦ Чукарица покренуо још 2018.године, у понедељак, 18.марта 2024.године одржана је креативна радионица коју је водила  Јасмина Јовић Алимпић, проф. српског језика и књижевности  у ОШ“ Филип Кљајић Фића“.

Програм је био веома занимљив и обухватио рад на словима –калиграфију, осликавање мајица, писање речи које су обележиле прошлу и почетак ове године, као и нове речи које угрожавају наш српски језик. Све је врвело од идеја. Деца су вредно радила, а на крају и презентовала свој рад, тумачећи поруке и наглашавајући значај бављења нашом културом и језиком.

Овог пута, били смо гости на дивној радионици. Проф. Јелена Рибар и проф. Златица Алемпијевић посетиле су изложбу радова, а проф. Бојана Станкић искористила је ову прилику да позове другаре из ОШ“ Филип Кљајић Фића“ да узму учешће у управо објављеном конкурсу поводом Светског дана књиге.

Лепа сарадња школа са Чукарице, основне и средње школе које се налазе у близини, а које раде на истом циљу- да се промовише и негује наша баштина, наша култура и језик.