STORIES THAT MATTER

28 кратких филмова, које су у оквиру пројекта „STORIES THAT MATTER“, радили ученици основних и средњих школа широм Србије – о темама које су младе покретаче промена занимале, могу се наћи на линку Students from Serbia videos

Веома поучни материјали, кроз занимљив приступ дигиталног приповедања о образовању,култури, језику, једнакости, екологији, односу према људима и животињама, односу према спорту и здрављу, срећи, менталном здрављу, сиромаштву, глади и др. –  материјал које се може користити као додатни наставни садржај за многе предмете: Српски и Енглески језик, Грађанско васпитање, Социологија, Устав и права грађана, Филозофија, Физичко и здравствено васпитање…Свакако, и за часове одељењског старешине,и састанке Вршњачког Тима,Ученичког парламента када могу бити добра основа за анализу,дискусију и дебате.

И  ученици наше школе, са проф. Бојаном Станкић,који су радили на причама и филмовима, допринели су овом пројекту својим радовима : Прича о срећи ( Story about Happiness) и  „Путујућа ћирилица“.

Из овог пројекта, прошле године,развили смо и еTwinning пројекат „Stories that matter to us“, са још пуно занимљивих прича о свему што нас окружује. Tо нам је инспирација и за овогодишњи пројекат под називом „STORIES AND VALUES“.