РЕВИЈА ТАЛЕНАТА 2024.године

Под слоганом „ За чисту десетку“ , у петак, 8. марта 2024.године одржано је десето издање Ревије талената у нашој школи.

 Организатор овог дешавања у школи је проф. Бојана Станкић која је и позвала ученике да се пријављују за наступ и открију нам своје таленте. У уводном делу, публика је чула и основни циљ ове активности- а то је да се ученици охрабре за јавни наступ.

 „Многи од ученика имају таленте, скривене или још неоткривене, које би требало развијати и бити истрајан и упоран да се превазиђу и победе страхови и трема од публике, јавног наступа. Активности и хобији које нас оплемењују треба поделити са другима, а аплауз публике и успех оснажује самопоуздање”- рекла је проф. Станкић.

Већ по традицији, догађај је био подељен на два дела – у ревијалном делу најпре су се представиле прошлогодишње победнице Анђела и Хелена, ученице IV/4, етно песмом, а потом и Петар Јовановић, наш прошлогодишњи ученик а сада студент на факултету Политичких наука, својом поезијом. Школски бенд који је недавно освојио прво место за ауторску песму на такмичењу средњошколских бендова у Дому омладине, такође је извео своју ауторску песму. Проф. Ивана Манојловић, ментор бенда, позвала је овом приликом публику и на следећи концерт бенда 19.маја у Дому омладине.

У такмичарском делу било је десет ученика. Репертоар је био разнолик: од ауторске поезије, ликовних радова, ауторске музике на гитари, од етно звука и рок песама, до рецитатора. Сви учесници су били веома успешни,  а жири ( проф. Славка Љиљак , проф. Ненад Поледица и психолога школе, Снежана Павловић, и ученички глас Хелене, Петра и Анђеле ), сложио се да се издвоје и добију награде  следећи ученици:

1.место –   Исидора Перак, ученица II/4 –  за ауторску поезију

2. место –  Нина Гавриловић, ученица  I/3 –  за ауторску песму коју је певала уз гитару

3. место –  Тијана Шкркић, ученица  Ip2 – за своје ликовне радове.

Остали ученицу су добили похвалнице за учешће на Ревији талената 2024.

Свим учесницима , као и публици која их је храбрила својим аплаузима, честитамо и надамо се да се и догодине опет, у лепој атмосфери, дружимо и уживамо на 11. Ревији талената.