РЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ „ПОСЛОВНИ ИЗАЗОВ“ у организацији “ ДОСТИГНУЋА МЛАДИХ“

У Београду, у хотелу М. одржано је такмичење средњошколаца „ПОСЛОВНИ ИЗАЗОВ“ у коме представници бизнис сектора постављају пред тимове ученика „изазов“- задатак који представља неки од њихових реалних пословних проблема.

Ове године, нашу школу су представњале три ученице: Јусовић Лејла и Анђела Аврамовић, уч. IV/3, и Емили Удин, ученица II/2.

Ове године задатак је био да осмисле решење за проблем велике буке у градовима- требало је осмислити производ или услугу која ће елиминисати прекомерну изложеност штетним звуковима у великим градовима.

Уз помоћ бизнис волонтера-ментора тимови су радили на пословној идеји, узимајући у обзир циљну групу и захтеве тржишта, радећи на маркетиншком плану, начину промоције и финансијској конструкцији.

Пуно лепих идеја и презентација, међу њима и тимова у којима су биле ученице наше школе, напр. БЕОБУС, смањења грађевинске буке, и пригушивача буке од мотора и других возила у граду.

Тим број 12, у коме је била и ЕМИЛИ УДИН, ученица II/2, освојио је ДРУГО МЕСТО на такмичењу чиме се њен тим пласирао на НАЦИОНАНО ФИНАЛЕ!

Ученике наше школе за ово такмичење је припремала проф. Бојана Станкић.

Похвањујемо цео Тим наше школе који је учествовао на “ Пословном изазову“, а Емили Удин упућујемо све честитке за идеје и запажен наступ!