Путујућа ћирилица и медена азбука

Поводом Светског дана матерњег језика, 21.фебруара 2023.године, у сарадњи са Дечјим културним центром Београда, одржана је пригодна приредба и радионица „Медена азбука“ уз литерарно-музички програм ђака  наше школе. За наступ их је припремила проф. Бојана Станкић.

Представљен је пројекат “ Путујућа ћирилица“, а ученице : Милица Гребић, Марија Јовановић, Маја Боровкиновски, Сашка Першић и Анђела Богићевић говориле су о значају неговања нашег писма,језика и културне баштине. Јана Селаковић и Милица Ергић говориле су песму „РЕЧИ“, а Емили, Хелена и Анђела су прелепо певале и музички допунили овај програм.

Са нама су била и деца другог разреда ОШ „Владимир Аксентијевић“ и њихова учитељица Јасмина Делић, као и писац за децу Оливер Јанковић, који се представио са неколико својих песама.

Професорка наше школе, Јелена Рибар, припремила је колачиће са ћириличним словима а наши гости, ученици основне школе, исписали су на медењацима своје иницијале. И наши ученици I/3, II/1, II/9 придружили су се овом догађајуа неки од њих су радили и краснопис и држили се са ђацима проф.Татјане Смиљанић из Карловачке гимназије.

Лепа сарадња и добра енергија у ДКЦБ-у употпуњена је и снимањем емисије „Нови снови“ о пројекту  „Путујућа ћирилица“.

Више слика и прилог на линку: