Пословни изазов 2017

У среду, 6. децембра 2017.године, ученици четвртог разреда наше школе, Милош Симић, Николета Петровић и Константин Стојковић учествовали су на регионалном такмичењу „Пословни изазов“, које сваке године организује „Достигнућа младих у Србији“.
Ово такмичење окупља 100 средњошколаца из различитих школа који се деле у тимове од по 4-5 студената (не такмичи се школа против школе, већ тимови). Тимови осмишљавају бизнис план као одговор на изазов који им поставља домаћин такмичења. Сваки тим има лаптоп и приступ интернету, као и бизнис волонтера из реалног бизнис света, који је ту да свом тиму помогне саветима, предлозима, искуством, али не и да ради уместо тима. На крају дана, тимови излазе пред стручни жири и држе презентације. Три првопласирана тима добијају награде и пласирају се на следеће нивое такмичења.
Такмичења „Пословни изазов“ покренута су са намером да подстакне средњошколце да употребе своје вештине на иновативан начин како би повећали своје могућности при запошљавању и унапредили свој предузетнички дух.
Ове године задатак, тј.изазов је био да се осмисли производ или услуга која ће привући пажњу власника кућних љубимаца и допринети решавањунеког проблема са којим се ова циљна група сусреће.
Тим студената у коме је својим иновативним идејама и креативним приступом допринос дао и ученик наше школе, Милош Симић. освојио је трећу награду, те тиме обезбедио учешће и на Националном финалу, које ће се одржати у фебруару 2018.године.
БРАВО !!!