ПОСЕТА ШВАЈЦАРСКОЈ

Од 26.4. до 30.4. 2017. године група ученика наше школе, у пратњи наставнице Бојане Станкић, боравила је у Швајцарској у оквиру пројекта размене ученика Србије и Швајцарске. Поред наше школе, у програму су учествовали и ђаци Зуботехничке школе, Карловачке гимназије и Богословије,као и наши вишегодишњи пријатељи из  основне школе у Негославцима.
Домаћини су им били ученици одељења 9ц наставника Марка Минига у школи Гренчел у Лису, надомак Берна и ученици Допунске школе у Берну са наставницом Јеленом Митровић.
  Кроз програм домаћина, уз песму Тамо далеко,презентације школа и личности које повезују Србе са Швајцарцима ( Арчибалд Рајс, Милева Марић Ајнштајн, Катарина Клара Штурценегер и др.)ђаци су сазнали многе нове појединости. Један од изазова био је и да на креативан начин у групама, обилазећи Лис, одговоре на неколико занимљивих питања. Свака активност повезала је ђаке и продубила њихова пријатељства.
Заједничке активности у школи у Лису,а потом излети у Бил и Берн,посета нашој амбасади и српској цркви остаће у трајном сећању свих учесника овог путовања.
8. маја 2017. швајцарски ђаци и њихови наставници боравиће у Београду, и посетиће и нашу школу.
Радујемо се њиховом доласку у Београд и надамо се даљој сарадњи.