Периодни систем елемената-учење кроз игру картама

На позив наставнице хемије Јелене Муцић, 3.октобра 2019. године  ученици ХПТШ и наставница Миленија Јоксимовић приказали су ђацима старијих разреда ОШ „Младост“ једну занимљиву активност-како да лако и брзо науче симболе хемијских елемената и њихова својства кроз игру картама.
У оквиру актуелног пројекта у нашој школи, а поводом обележавања 150-е годишњице првог периодног система Димитрија  Мендељејева, Валентина Јовић, Катарина Жарковић и Давид Спасић, ученици  III-4, о атомском и масеном броју, агрегатном стању елемената, као и како елементи реагују једни са другима, ученици су својим млађим друговима помоћу врло живописних и упечатљивих едукативних карата лако објаснили карактеристике хемијских елемената, и то и на српском и на енглеском језику. Тако су повезали и обновили претходно стечено знање из физике и хемије и научили и неке можда нове корисне речи и изразе на енглеском језику.
Ова активност се основцима веома допала, а ми смо их позвали да нам се придруже на наредном Еколошком фестивалу науке ХПТШ у ДКЦБ-у који припремамо за новембар.