Одржана 15.конференција „Достигнућа младих“

И ове године, на 15.конференцији „Достигнућа младих“, одржаној у Врњачкој Бањи од 22-до 24.октобра , на којој је учествовала и проф. Бојана Станкић, могли су се чути многи занимљиви гости са темама о  важности препознавања емоција, разлога и сигнала  стреса, значају развијања сарадње и добре комуникације, тимском раду, дигиталним алатима за поспешивање креативности, финансијској и другој писмености итд.

Приказани су и многи примери добре праксе о младим, предузетничким компанијама које су се издвојиле својим оригиналним идејама. Било је речи и о новим програмима, у којима ће ускоро узети учешће и тимови ученика из наше школе. Се програм „ Girls Go Circular’, са новим, занимљивим модулима о циркуларној економији. Најављење су и „Upshift” радионице које се одржавају сваког месеца ( у сепзембру је и група наших ученика узела учешће), као и припрема за Пословни изазов и такмичење Ученичких компанија. Учионица „Мејкерс лаб“ отворена је и у гимназији у Врњачкој бањи, те смо имали прилике да посетимо ову нову и лепо опремљену школу.

Гост изненађења, проф. Иван Станковић, са ФДУ, врло инспиративно и мотивишуће говорио је о својим искуствима из живота и рада , кроз тему: „ Како приметити, зграбити и развити прилике које ти живот пружа“.

Све у свему, као и увек до сада, прегршт добрих идеја и одличне енергије наставника и сарадника „Достигнућа младих“  на једном месту позивају све креативне, ангажоване наставнике да укључе своје ученике у различите програме „Достигнућа младих“,    који,могу да допринесу развоју њихових знања, вештина и ставова о предузетништву.