Обележен јубилеј-60 година Хемијско прехрамбене технолошке школе

Хемијско-прехрамбена технолошка школа је 20. октобара  2017. године, у Културном центру Чукарица, прославила 60 година откако је саграђена, усељена и почела са радом на Бановом брду у Љешкој 82.

Дан школе је обележен мултимедијалном приредбом и многи су узели учешћа у обележавању тог битног дана, почевши од директора школе, која се обратила и поздравила присутне.

Учествовали су ученици који се баве фолкором у школи и ван ње и успешно су се показали, изводећи јако захтевне кореографије. Музичка секција је изнедрила одличне певаче који су нам  демонстрирали племениту вештину певања и лепоту својих гласова.

Желели смо кроз видео презентацију да покажемо у којим је све пројектима школа учествовала и учествује и даље, а неколико ученица наше школе је добило ЕЦДЛ (енгл.ECDL) сертификате, односно европски признату потврду о дигиталној писмености. У оквиру тог сегмента приредбе је приказан и десетоминутни ученички филм,  плод  ученичке креативности и умешности у монтирању филмова, а тим филмом је прикзана и атмосфера са радионица енглеског језика. Публика је могла да види како изгледа школски часопис „Пипета и Бирета”. Кроз видео презентацију часописа, новинарска секција указује на резултате дугог и контуираног осмогодишњег постојања часописа. Посетиоци су имали прилике да се упознају са бројним секцијама које постоје у нашој школи.

Приредба је употпуњена драмско-мултимедијалним програмом у којем смо желели да подсетимо наше госте на важне догађаје у  деценијама које су прошле, али и на приче у вези са школом које прате те деценије. Многе приче су сентименталног карактера и значајне су за људе који их се сећају. Никако не смемо заборавити да и данас наши хемијски лаборанти, хемијско технолошки техничари, техничари за заштиту животне средине,  прехрамбени техничари, техничари за индустријску фармацеутску технологију,произвођачи прехрамбених поризвода, техничари за биотехнологију, пекари и месари нижу успехе на бројним такмичењима из хемије, математике, хемијске и прехрамбене технологије, енглеског итд.

Ученици ове школе су весници будућности, а ми смо имали прилику да на самом крају приредбе чујемо шта они имају да нам кажу о себи, школи и о својим плановима за даљи живот. Како би слика била комплетнија, придружили су им се на крају остали учесници прередбе али и бивши ученици и садашњи професори школе.