Обележавање Међународног Дана људских права

У петак, 10.12.2021. године, у холу наше школе одржан је састанак Вршњачког тима и Ученичког парламента, на коме је прва тема дневног реда била прича о Дану људских права.

Наша бивша ученица, сада студенткиња Факултета политичких наука и активни члан Центра за права детета, Андреа Рајичић, одазвала се позиву да представницима одељења говори о основним члановима Декларације о љуским правима, која је на снази од 1948.године.

Чули смо о праву на живот, слободу, љубав, породицу, образовање и рад…Развила се дискусија и размена мишљења.

Договорили смо и активности око хуманитарних акција.

Ученице II/9 и III/7 , које су у пројекту Еразмуса недавно боравиле у Италији, поделиле су своја искуства о учешћу, истичући највише значај упознавања са другарима из других земаља и непосредна размене знања и искустава из области која је била тема- производња и прерада здраве хране.

У оквиру пројекта Вредности су универзалне ( Values are Universal), обележавање 10.децембра такође је била тема, те су неке учеснице пројекта говориле одређене чланове Декларације, а направиле су и постер са порукама и на српском и на енглеском језику.

Све је било живо, интерактивно, добра енергија се ширила холом школе,  а Милица Бранковић, ученица IV/4, председница Ученичког парламента позвала је ученике да више уче, као и да се укључе у активности и дају идеје и за неке следеће ваннаставне активности у школи.