НЕШТО ВИШЕ О СТИЛОВИМА И ТЕХНИКАМА УЧЕЊА

На састанку Вршњачког тима и Ученичког парламента одржаног у четвртак, 9.2.2023.године тема је била УЧЕЊЕ- о  стиловима и техникама учења.

Након видео приче о ВАК –стиловима (визуелни-аудитивни-кинестетички стилови) , као и Помодоро техници при учењу, развила се дискусија. Ученици су имали прилике да препознају и освесте свој стил учења, размењивали су своја искуства о томе како, када, где најбоље уче. И наша бивша ученица, сада студенткиња IV године Физичке хемије на ПМФ-у , Андријана Пантелић, поделила је са публиком своја искуства из школе и сада, као студенткиња. Говорила им је и о учењу и припреми за пријемни испит, о разлици у обиму градива у средњој школи и на факултету, али их је све охрабрила да следе своја интересовања речима да када се нешто воли, онда није тешко!

На састанку су присуствовали и чланови АИЕСЕК организације, Никола и Марина, позвали ђаке наше школе на сарадњу у оквиру пројекта о предузетништву , дајући значај и неформалном образовању, стицању различитих вештина , рада у тиму, вештини комуникације, ИКТ-а и др.

„Човек се учи док је жив“ – изрека је која добија свој прави смисао у данашњем брзом ритму живота и великим променама у начинима комуникације, доступности интернета и онлајн курсева,  као и различитим стиловима и техникама стицања знања.