НАШИ УЧЕНИЦИ НА „ПОСЛОВНОМ ИЗАЗОВУ“

И ове године ученици   наше школе учествовали су на регионалном такмичењу „Пословни изазов“. То је догађај који организује „Достигнућа младих“ са циљем да ученицима пружи увид у савремени начин пословања и мотивише их да размишљају проактивно и своје идеје спроведу у дело.

21.децембра 2018.године   110 ученика средњих школа из Београда и околине окупило се у Хотелу „М“ да се суоче са „изазовом“, тј. осмисле идеју, направе бизнис план и презентацију и представе стручном жирију и публици. Подељени у тимове, током дана су, уз помоћ пословних волонтера, долазили до различитих иновативних идеја и решења задатка.

Лука Аћимовић, Кристина Благојевић и Лука Крстић, ученици четвртог разреда наше школе, имали су задатак да осмисле производ или услугу која ће продужити време боравка у природи. Идеје су биле разноврсне: од организовања спортских и рекреативних активности на Лиду, до уживања и опуштања на Авали или у кућици на дрвету поред Саве и Дунава, све описано и разрађено са елементима маркетиншког плана и финансијском конструкцијом пословне идеје.

Тим за професионални развој   и наставница Бојана Станкић пружили су подршку ученицима за учешће на овом догађају. Развијањем вештина на иновативан начин, радом у тиму и презентацијама пред публиком, ученици унапређују своја знања, стичу искуства, јачају предузетнички дух и самим тим, повећавају могућности за запошљавање.

https://sr-rs.facebook.com/JuniorAchievementSerbia/