ИЗАЗОВ СПЕЦИЈАЛ у организацији „ДОСТИГНУЋА МЛАДИХ“

Тим наше школе, под називом ECO AWARE, у саставу : Ања Стаменковић, капитен тима, Анђела Богосављевић, Милица Еремић, Огњен Мартиновић и Вељко Глишовић, сви ученици I/3, учествовао је у дводневном онлајн  догађају – обуци и такмичењу у организацији „Достигнућа младих“. За овај догађај их је у школи припремала проф. Бојана Станкић.

15. и 16.децембра 2022.године, 49 тимова из 39 градова и општина целе Србије  радили су на развијању „зелених идеја“ и размишљали како доћи до решења за актуелне еколошке проблеме, изазване климатским променама. Сви тимови су имали и своје тренере и менторе током догађаја.

На почетку су  чланови Алумни клуба „ Достигнућа младих“,  Немања Јовановић, студент биологије и Ана Радић, дипл. инжењер технологије одржали предавање о теми, а потом су сви добили задатке –изазове. Радили су тимски, са интерактивним алатима-на МИРО табли, развијајући идеје и  осмишљавајући решења. Тема је била: Очување животне средине на великим спортским или музичким окупљањима.

Презентацију од 3 минута требало је представити и одбранити пред жиријем.

Наш тим  је осмислио причу о соларним панелима „ Eco Couchella”.

Другог дана такмичења, сви учесници су се представили својим решењима, и пратили презентације других школа. Тако су сазнали многе занимљиве појединости о могућим решењима еколошких проблема!

Честитамо нашем тиму на учешћу!