Интеркултурални пројекат „Tell me about your culture“

Интеркултурални пројекат „Tell me about your culture“ има за циљ развијање свести о културној разноликости, толеранцији, потреби за дијалогом и развијањем пријатељских односа са вршњацима из других земаља и култура.

Преко платформе за учење ЕДМОДО, ученици првог, другог и трећег разреда наше школе, са координатором, њиховом професорком енглеског језика, Бојаном Станкић, придружили су се овом пројекту у коме учествује  још  27 школа из Пољске, Турске, Италије, Румуније, Србије, Грузије , Пакистана и Непала.
Од марта до краја маја 2016.године наши ђаци су припремали и слали материјал, разгледнице Београда, постере из Србије, поруке својим вршњацима у школама партнерима пројекта.У нашу школу стигла су писма из Непала, Пољске, Турске, Италије …
16.маја 2016. организован је Дан културне разноликости за дијалог и развој. Допринос овом дешавању у школи дала је и проф.географије Светлана Чубрило, чији су ђаци припремили прелепе постере о земљама света, те говорили о културним карактеристикама Русије, Кине, Индије, Бразила … Кроз једну игру асоцијација, говорили смо и о предрасудама и потреби за бољим упознавањем људи и култура народа.