ENGLISH BOOK DAY 2023.

Годишња конференција за професоре енглеског језика у организацији English Book-a реализована је у хотелу „Југославија“  у суботу, 25.11.2023. године. Наши професори енглеског језика, Љиљана Галовић, Бојана Станкић и Небојша Петрушић, учествовали су на конференцији на којој су били веома занимљиви предавачи и  врло актуелне теме.

Др Ранко Рајовић говорио је о понашању ученика и све већем губитку мотивације за учење, потреби да се образац предавања и учења мења, да се учи кроз игру, да се  развијају вештине критичког мишљења и логичког повезивања. Низом примера, показао је како је тешко учити напамет, а много пријатније и лакше кроз приче, слике и повезивањем претходних знања са новим.

Расел Станард, у теми “Integrating AI in our teaching and learning”говорећи о вештачкој интелигенцији и апликацијама које су свима доступне, истакао је могућности да се оне на креативан начин користи при предавању и учењу.

 Грегор Шпивак, у презентацији “To test or not to test”( Smart assessment in a language classroom) о значају тестирања и процењивања нивоа усвојеног градива и знања код ученика, поделио је неке занимљиве идеје и технике којима можемо више и лакше да ангажујемо ученике у одељању.