e –Twinning: A CULTURAL JOURNEY (ПУТОВАЊЕ КРОЗ КУЛТУРУ)

Ове школске 2020-21.године , десетак ученика другог и трећег разреда наше школе са професорком Бојаном Станкић, придружило се међународном пројекту који је за циљ имао да се развије свест о култури сопствене земље, као и да се упознају различите културе земаља-учесница пројекта.

Кроз различите активности, радећи тимски по задацима током целе школске године,  ђаци су успоставили контакт са другарима из Турске, Грчке, Албаније, Бугарске, Шпаније, Италије, Румуније, Поругала, Хрватске, Пољске.

Припремали су прилоге о различитим аспектима културе: језику, музици, песми и игри, традиционалној ношњи,  уметности, гастрономији…писали о својим омиљеним јунацима из митова и легенди, састављали песму у акро- стиху, поделили са осталима рецепт за омиљено јело… Били су веома креативни, а истовремено су развијали и језичке и ИКТ вештине, користећи различите алате да осмисле лого пројекта, постер, видео клип, презентацију…

  • Било је ово једно фантастично “виртуелно“ путовање на коме смо научили много тога и о нашој Србији и о другим земљама! –углас кажу Петар, Милица и Ивана, ученици II/2.
  • Било би предивно када би некада могли и да посетимо сва ова места у нашој земљи као и у иностранству, о којима смо много тога сазнали кроз овај пројекат!- кажу Милица, Ива и Сања, ученице III/4.

Ускоро се пројекат завршава, а као продукти пројекта остаће нам  и електронска књига са рецептима, књига легенди и митова, збирке уметничких, музичких и других вредности земаља-ученика пројекта.