БИТЕФ  ПОЛИФОНИЈА 2023.

И ове године љубазни организатори догађаја на Полифонији су позвали наше ученике да присуствују пратећем програму Битефа. Чланови секције „Креативна технологија“ су присуствовали извођењу три позоришне представе у Установи културе „Пароброд“ и „Дорћол плацу“.

„Кавез за птице“ је драма која приказује живот четири штићеника казнено-поправног дома за малолетнике. Породица и живот код куће су значајно утицали на разлог због ког су завршили у дому. Млади глумци су одлично приказали насиље које их прати и у дому.

„Гидонов чвор“ приказује сусрет мајке недавно преминулог ученика и његове учитељице. Ова представа се бави многим питањима: недостацима образовног система, одговорношћу наставника, улогом родитеља, њиховим правима и дужностима у све хаотичнијем свету.

„Девојчице“ је представа која приказује проблеме са којима се сусрећу девојчице и девојке током одрастања. Десет девојака је на јако занимљив начин приказало различите животне ситуације и страхове девојака током одрастања.

Све ове представе су се бавиле неким проблемима и животним ситуацијама у којима су се и наши ученици и наставници налазили. Понудиле су неко друго виђење и сазнање да и други имају сличне проблеме, али да многи избегавају да причају о њима.