Пројекат је трајао од септембра 2019. године до јуна 2020.године и њиме је обухваћено око 30 ђака. Реализовано је око 35 часова везаних за пројекат, а у оквиру хемијске секције и додатног рада из хемије. Циљ пројекта Хеалтхy Генератионс је био да упутимо наше ђаке, да кроз проучавање различитих аспеката хране и хранљивих материја формирају здравије прехрамбене навике.
На осмишљавању овог пројекта, сарађивали су наставници из 10 земаља – Јордана, Грчке, Аустрије, Србије, Туниса, Турске, Азербејџана, Италије, Француске и Молдавије.
Кроз низ активности у пројекту покушали смо да остваримо постављене циљеве:
1) анализирати групе хране, категорије хране и методе њихове прераде,
2) идентификовати сертификоване производе,
3) проучити структуре хранљивих материја и њихове улоге,
4) истражити људско тело, нарочито систем органа за варење,
5) проучити проблеме недовољног или претераног уноса хране и поремећаје изазване неправилном исхраном,
6) повезаност здравља са спортом.
Поред тога, циљ пројекта је био и развијање компентенција и вештина код ђака како би они могли да дизајнирају и уреде финалне производе које би свака школа користила као средство информисања и учења за друге адолесценте.