ОБЕЛЕЖИЛИ  СМО 10.ОКТОБАР- СВЕТСКИ ДАН МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА

Други састанак Вршњачког тима ове школске године био је посвећен обележавању Светског дана менталног здравља.

10. октобра 2024. проф. Бојана Станкић, проф. Славка Љиљак и проф. Гордана Пешић са ђацима су дискутовале и радионичарски радиле о  значају физичког и менталног здравља, о потреби да препознамо своја осећања и да на конструктиван начин реагујемо ако приметимо значајне промене, да се бавимо оним што нас занима, да градимо заједништво и добробит у школи у којој проводимо пуно времена.

Представљени су школски е Тwinning и  Erasmus + пројекти који се на креативан начин баве овом темом. First a mess, then no stressкоји је реализован током  2024.године имао је за циљ да ђаци препознају своја осећања и сигнале стреса, те да реагују, размишљајући о вредностима у животу и лепим стварима које их чине испуњеним и срећним. О присутним страховима, али  и надањима за будућност, ђаци су за Циљ пројектаAddressing Health and Wellbeing at School&Beyond, који је активан и ове школске године, је да ученици кроз различите активности науче о здравој храни и води, о здравој животној средини и о међуљудским односима, што све доприноси и физичком и менталном здрављу.

У оквиру обележавања Светског дана менталног здравља, наше ученице трећег разреда: Јована Илић, Александра Перић, Анђела Радуљ и Милица Ковачки, учествовале су на радионици „Твоје мисли, твоја снага“, коју су организовали асоцијација младих волонтера, уз подршку УНХЦР-а Србије и ЕРИАС Србија. Циљ радионице је побољшање менталног здравља младих и пружање подршке у разумевању и управљању  емоцијама.