Европска eTwinning конференција одржана у Бриселу

Од 26. до 28. septembar 2024, одржана је Европска eTwinning конференција у Бриселу, Белгија. У раду ове конференцији учествовале су као победнице, реализатори радионице и говорници, наше две драге колегинице Гордана Пешић и Марија Ракић-Љубомировић. 

У оквиру конференције на свечаној церемонији додељене су Европске eTwinning награде за 2024 годину. Награду у категорији Почетно стручно образовање и обуке (IVET) је освојио пројекат „Natural is good, Chemical is bad“?. 

Победнички тим су чинили:

Оснивачи пројекта Гордана Пешић, Србија и Ирена Футивић, Хрватска 

и чланови Пројектног тима:  Aspasia Mylona, Грчка

Kubra Ersan, Турска

Anthi Soukou, Грчка 

Марија Ракић-Љубомировић, Србија

Ioanna Pechlivani, Грчка 

Adile Еmel, Турска 

Aristeidis Schizas, Грчка 

Након повратка из Брисела колегиница Гордана Пешић нам је испричала своје утиске о конференцији:

„eTwinning годишња конференција је успешно завршена. Упознали смо наставнике из различитих земаља који су нас инспирисали својим идејама. Имали смо прилику да уживо упознамо наставнике са којима смо сарађивали на пројектима реализованим претходних година на мрежи. Учествовала сам на панел дискусији као представник нашег пројектног тима. 

Као тим смо, у оквиру конференције реализовали веома успешну радионицу о Е-бројевима и представили наш пројекат. У радионици су учествовали сви чланови пројектног тима. Радионица је била добро посећена,  присуствовало је преко педесет наставника из различитих земаља. Такође, током конференције учествовали смо у структурираним и интерактивним сесијама осмишљеним тако да у свом будућем раду створимо боље услове, добробит и благостање у школи. Сјајни примери добре праксе, добра организација догађаја, фантастични страствени људи, дивне шетње градом, уживање у разноврсним укусима чоколаде и вафли. Вратили смо се кући са пуно лепих успомена, пуно нових пријатељстава и фантастичним искуством! 

Хвала ЕTwinning-у на овој могућности!“

У наставку можете погледати слике и видео материјал са конференције.