ЕЛТА КОНФЕРЕНЦИЈА 2024.године

Међународна годишња конференција удружења ЕЛТА, за професоре енглеског језика, одржала се ове године 17.и 18.маја под називом

 „ Истраживање нових граница у настави енглеског језика“.

Теме које су обрађене на овом престижном скупу обухватају савремене приступе у настави, мултимедијалне садржаје и интерактивне софтвере за учење језика, , развој вештина и међупредметних компетенција,, учење страног језика  кроз ваннаставне и пројектне активности, креирање наставних материјала, као и значај професионалног усавршавања и менталног здравља и благостања наставника.

У оквиру конференције, на једној од бројних радионица, наша проф. Бојана Станкић представила је пројекат „ Приче и вредности“ ( StoriesandValues: BeKindBeoneofakind ) , који се ове школске године реализује у нашој школи.О теми и методологији, циљевима и  као и процесу рада, уз много конкретних, креативних примера , пројекат је представљен наставницима основних и средњих школа. Неки од њих били су заинтересовани за е Twinning пројекте, као и другу сарадњу са нашом школом.

Конференција је, као и увек, имала бројне предаваче из чак 13 земаља, а пленарне дискусије су обухватиле и разматрање будућности енглеског језика, у доба глобализације и вештачке интелигенције. О новим трендовима СТРЕАМ – интегрисане наставе и др.