Практична настава-огледни час

У оквиру предмета  практична настава, образовни профил техничар за козметичку технологију, ученици самостално израђују козметичке препарате, сапуне, шампоне, соли за купање, тонике и лосионе, кремове, декоративну козметику …

Препарати у облику кремова имају разнолику примену, као кремови за чишћење коже, емолијентна, хидратантни, кисели, заштитни …, а такође је важно умеће израде препарата.
На тему ,, Израда кремова“ дана 24.03.2016.године, одржан је угледни час.Ученици су претходно добили одређену тему, тј.врсту крема према намени како би припремили малу презентацију.
За практичну израду кремова неки ученици су се одлучили за проверену рецептуру која је претходно рађена у оквиру предмета, други су пронашли нове рецептуре са интересантним додацима. Неки ученици су израђивали крем за који су имали само квалитативни, а не и квантитативни састав рецептуре па су масене уделе сами одредили према ранијем искуству.Задаци су успешно извршени, а посебно можемо истаћи позитивну и радну атмосферу као и добру организацију ученика  у различитим фазама израде кремова.

Јелена и Јована имале су задатак да направе емулзиону крему

Анђела и Анђелина правиле су хидратантну крему

Јанин и Анин задатак био је прављење rolling крема

Маја,Јелена и Миљан правили су хладећи крем

Исидорин и Емин задатак били су влажећи кремови

Јеленин и Кристинин задатак били су кисели кремови

Жељана и Вук нашли су се пред посебним изазовом-одредити количине састојака за израду креме за руке