Сарадња Савремене гимназије и ХПТШ

Лепа сарадња Савремене гимназије и наше, ХПТШ, остварена током пројекта “ Бактерије у нашој околини“ током децембра 2019. године, потврђена је недавно и на стручном скупу који је организовало Удружење наставника енглеског језика – ЕЛТА, у сарадњи са универзитетом Сингидунум.
 
27.јуна 2020. одржан је скуп под називом „ФАНТАСТИЧНО ПУТОВАЊЕ: Одредиште дигитална учионица“, током кога су и наставнице енглеског језика Бојана Станкић и Милица Алексић,поделиле своја искуства са колегама о пројекту који је  реализован током прошлог децембра.
 
Кроз презентацију „Фантастично путовање у свет микробиологије“ и дискусију након ње,присутни су сазнали нешто више о новим техникама, и савременој технологији,које су ученици из две школе користили, као и о тимском раду и оствареним резултатима и искуствима током сарадње.
Овај пројекат,који је пример интердисциплинарног приступа учењу, уѕ раѕвијање свих важних вештина и компетенција потребних за живот у савременом свету,добио је и ознаку активности „Science on Stage“.

 

 
 
B-Stankic