Ученици ОШ Уједињене нације у посети нашој школи

У четвртак, 30.маја 2024.године, група ученика ОШ „ Уједињене нације“ са наставницом Весном Игњатовић посетила је нашу школу.

Најпре су са проф. Даницом Друловић и Еколошком секцијом учествовали у радионици о компостирању.

Након тога, у лабораторији наше школе имали су прилике да виде и чују о лабораторијском посуђу  и хемикалијама које се користе при извођењу лабораторијске наставе.  Упознали су и проф. Гордану Пешић и проф. Вишњу Жикић у кабинету за општу и неогранску хемију, где су и са ученицима I/2 попричали о пројектима и теми која их интересује-екологији.

Дочекали су их и представници Вршњачког тима, проф. Бојана Станкић и  ученица I/3, Миљана Ристановић ( која је бивша ученица ове основне школе).Миљана им је из свог угла и искуства у нашој школи описала рад у школи, стицање теоријских и практичних знања, ваннаставне активности. Позвала их је да размисле о свом будућем кораку при избору занимања и уписа у средњу школу, и препоручила свој смер техничара за фармацеутску технологију.

На крају, врло садржајна посета ђака, размена знања и вршњачко учење, завршено је уз сок и неформални разговор, и гледањем филмова у вези екологије, из пројекта StoriesandValues , као и нашим заједничким пројектом и учешћем у изради електронске књиге „ Еколошке бајке“.

Погледајте на линку: https://www.storyjumper.com/book/read/171075081/663a999be49c6