Креативношћу против насиља

Матуранткиње наше школе, Даниела Кухут и Кристина Радосављевић, ученице одељења IV1 , учествовале су на наградном конкурсу на енглеском језику, на тему превенције насиља у школама.

На позив удружења наставника енглеског језика, English Book-a и Data Status-a, ђаци основних и средњих  школа на креативан начин, постерима, презентацијама и кратким филмовима, бавили су се темом како да се супротставимо растућем тренду насилничког понашања у школама. Пристигло је око 80 радова, од којих је изабрано десет најуспешнијих.

Без обзира на то што Даниела  Кухут и Кристина Радосављевић нису освојиле награде, вредно је напоменути да су оне, у двоминутном филму покушале да пренесу идеју о потреби неговања правих вредности, бонтона, те да се креативним радом, културом и спортом  може деловати на оне који имају комплексе и слабости које их терају на насиље.

Даниела је активни спортиста а веома је ангажована и у другим активностима и секцијама у школи, увек спремна да помогне и да промовише нашу школу на најбољи начин.

Захвалнице за ангажовање, труд и рад стигле су ученицама и њиховој наставници Бојани Станкић, као и ХПТШ.

NOT in my school!

Stop violence, say NO to bullying!

 

Hemijsko-prehrambena tehnoloska skola Bojana Stankic