Global Women’s Breakfast #GWB2023

У оквиру Global Women’s Breakfast, #GWB2023, 14. фебруара  2023. године одржан је догађај под називом „Breaking Barriers in Science“ у нашој школи. У пријатној, радној и раздраганој атмосфери прво смо се упознали са историјом Global Women’s Breakfast и  учешћем наше школе у ранијим догађајима. Разговарали смо о IUPAC организацији и њеном значају за  хемију, али и у повезивању хемичара из целог света. У другом делу догађаја, ученици и наставници су разговарали о „Лажним вестима“, а ова тема је део eTwinning пројекта „Natural is good, chemical is bad“. Анализирали смо примере лажних инфпрмација и покушали да научимо како да их препознамо.

У овом догађају учествовали су ученици I9 – Нина И., II8 – Емилија М., Наташа Б., Милош П., Ана Ћ., Теодора Р., и II9  – Нера Р., Николина Н., Дуња Ђ. и Теодора В. У планирању, организацији и реализацији Global Women’s Breakfast, #GWB2023, 14. фебруара  2023. године, учествовали су наставници: Гордана Пешић, Марија Ракић-Љубомировић, Бојана Станкић и Златица Алемпијевић.

Нажалост, због техничких проблема, као и земљотреса који је погодио Турску и Сирију,  партнерске школе нису могле да учествују у овој планираној заједничкој манифестацији.
У наставку можете погледати презентације које су коришћене током догађаја, као и видео са сликама снимљеним током догађаја.

sdr