ЦИРКУЛАРНА ЕКОНОМИЈА – такмичење Изазов Специјал

Током новембра и децембра 2021.године ученице наше школе имале су прилику да учествују у пројекту Girls go Circular,  у организацији Достигнућа младих Србије. Интересовање за овај програм је био велики. Најпре су се наставнице  наше школе Биљана Чеврљаковић, Марија Ђуровић и Бојана Станкић,  одазвале позиву Достигнућа младих да се и саме упознају те и спроведу програм у школи кроз промоцију дигиталних и предузетничких вештина, као веома актуелне теме о заштити животне средине.

Ученице су на платформи за учење Circular Learning Space могле да бирају модуле и теме које их највише занимају а баве се циркуларном економијом, кроз занимљиве садржаје видео клипова и квизова, интерактивних и тимских игара, тиме развијајући своје дигиталне и предузетничке вештине. Поред обавезних модула, о безбедности на интернету и основним појмовима циркуларне економије, ученице су бирале модуле о металима, пластици, моди, паметним телефонима и електронским уређајима ,електронском отпаду, циркуларној економији хране у градовима, борби против климатских промена… За свој труд и рад ученице су добиле сертификате.

У организацији Достигнућа младих 15. и 16.децембра организован је и Изазов специјал дводневни онлајн догађај– такмичење средњошколаца у тимовима, који су интензивно радили на платформи Миро са тренерима који имају вишегодишње искуство у области предузетништва и заштите животне средине. Потом, другог дана такмичења, тимови су представљали своје зелене идеје стручном жирију.

Нашу школу представљале су ученице III/3: Сашка Першић, Анђела Матасаревић, Анђела Аврамовић, Александра Богданов и Ања Величковић. Утисци су били јаки, све су углас рекле  да је било занимљиво и да су пуно тога чуле и научиле.