BE THE CHANGE!   

 ЗАВРШНА ПРОСЛАВА УЧЕСНИКА ВИШЕ ПРОЈЕКАТА У ОРГАНИЗАЦИЈИ

ОМЛАДИНСКОГ ЦЕНТРА „ВЕГА“ и  “DESIGN FOR CHANGE”

У просторијама „Академије 28“ у Београду, 6.октобра 2023. године одржана је завршна прослава рада на неколико пројеката током протекле школске године.

И ученици наше школе су учествовали у ЕРАЗМУС + пројекту “STORIES THAT MATTER”, те су са проф. Бојаном Станкић били позвани на ову свечаност. Анђела Богићевић, уч.II/3 и Дуња Ђаковић уч.III/9, као и бројни основци и средњошколци из Србије, Пољске, Румуније, Шпаније, Ирске и  Изреала, имале су прилику да се упознају са резултатима тих пројеката, и међусобно друже кроз више активности током дана.

Представљени су локални и интернационални пројекти на којима су деца радила током протекле године. Пројекти као што су : “Better together”, “Stories that Matter” i “Be the Change”, финансирани преко ЕРАЗМУС + програма, као и „ Школски изазов“, који  „Design for Change“ Србије организује сваке године. Више о самој организацији  можете видети на линку https://www.dfcsrbija.org/

Тридесеторо  деце из Пољске, Румуније, Шпаније, Ирске и  Изреала, заједно са више од стотину деце из Србије, представили  су , на енглеском језику, своје пројекте и идеје о променама које су иницирали у својој школи или локалној заједници.

Млади покретачи промена широм света, делећи своје приче, упознали су се и дружили у пријатној атмосфери, пуној позитивне енергије,  размењујући  и искуства и знања. Наставници из више земаља, из различитих школа, имали су прилику да се упознају и поделе своја искуства у вези рада на пројектима, истичући и проблеме, тј. изазове , као и лепе стране бављења истим.

Ово је била прилика и да наше ученице, као део овог догађаја, развију свест о томе како млади у свету размишљају о променама и могу да утичу на свет око себе.