Виртуелна мобилност у оквиру Erasmus+ пројекта „Eat Smart. Save your Land.“

Ученици и наставници  наше школе  су од 25.  до 27. октобара учествовали у виртуелној мобилности у организацији партнерске школе из Турске а као део KA229 Erasmus+ пројекта „Eat Smart. Save your Land.“ Организатор виртуелне мобилности је партнерска  школа Yenimahalle Sehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi school из Турске.

25. октобар – први дан

              Први дан мобилности је започет представљањем школе, града, ученика и наставника школе из Турске, домаћина виртуелне мобилности, а затим и осталих учесника ове мобилности. У другом делу састанка, Кубра Орак је одржала предавање под називом „Холистички приступ решавању расипања хране“. Учесници мобилности су затим упознати са планираним активностима за други и трећи дан.

26. октобар – други дан

              У току другог дана, ђаци су били распоређени у шест међународних тимова. Сваки тим је добио одређену  тема за коју је требао да пронађе информације на интернету и на основу тога направе презентацију. Теме по групама су:

Прва група  – Прехрамбена технологија

Друга група – Утицај прехрамбене индустрије на климатске промене

Трећа група – Одржива исхрана

Четврта група – Концепт нултог отпада

Пета група – Начини смањења расипања и губитака хране

Шеста група – Циркуларна економија – уметничка дела од остатака хране

27. октобар – трећи дан

Ђаци су презентовали резултате њиховог међународног тимског рада, а nакон Евалуација виртуелне мобилности и подела сертификата.

Виртуелна мобилност не пружа исте могућности и задовољство као мобилност лицем у лице али било нам је задовољство да будемо део ове виртуелне мобилности. Хвала Турском тиму на дивној организацији и реализацији виртуелне мобилности. Такође, захваљујемо се нашим ученицима на виховом учешћу и напорном раду током ове мобилности.

У виртуелној мобилности учествовало је четири наставника – Љиљана Галовић, Златица Алемпијевић, Марија Ракић-Љубомировић и Гордана Пешић и тринаест ђака из II8 (Јана З., Емилија А., Тијана Ј.), II9 (Сара Т., Александра С., Нађа Б., Анастасија Г.) , III2 (Сара Ш.),  III4 (Ивана Г.), III7 (Ана Ј., Николина К.), IV9 (Ана Б., Викторија В.).

 

На овом линку https://youtu.be/o8EofzNdj3s можете погледати кратки видео састављен од слика направљених током виртуелне мобилности