ПРОМОЦИЈА ШКОЛЕ УЗ ПОЕЗИЈУ, ГИТАРУ И ПЕСМУ

„ У СУСРЕТ ЛЕТУ“ – колаж програм организован 16.6. 2023. године у КЦ ЧУКАРИЦА окупио је неколико генерација наших бивших и садашњих ђака, као и наше потенцијално будуће ђаке , ученике завршних разреда основних школа.
У одличној атмосфери, најпре су се публици обратиле Милена Митровић, уредница културних активности и наш домаћин у галерији Културног центра, и проф. Бојана Станкић, која се потрудила да позове и наше бивше и садашње ђаке да се окупе да се друже, уз поезују, гитару и песму.
Након кратких видео филмова којима се представила наша школа и  пројектна настава, за коју ових дана стижу и посебна признања, представили смо и постер – плакат и нови образовни профил који ће у
новој школској 2023-24.години, од септембра по први пут бити у нашој школи: Техничар за оперативну форензику.
Уследили су учесници поетске вечери: Алекса Китановић и Владана  Божовић – наши бивши ученици –песници који су се представили својим песмама. Алекса је недавно објавио прву књигу поезије ,која је имала и своју прву промоцију. Проф. Ивона Ђукић читала је две песме из те прве, управо објављене књиге „Путописи из прошлости“.
Матурант Петар Јовановић говорио је две љубавне песме из свог опуса, а  Теа Ракетић , ученица III/3 разреда своје песме : „Тама“ и „ Булеварска
жена“.  Анастасија Љубомировић, ученица I -3 разреда, певала нам је етно песме, а Емили Удин ученица II -2 разреда, представила се једном италијанском
песмом, а затим и монологом из Нушићеве комедије и на самом крају и песмом на српском језику.
Публика је заиста уживала. При крају програма, наша бивша ученица Катарина Степановић поделила је своје утиске о својим средњошколскимданима, сећањима на смех и дружење на пројектима и путовањима. Затим су се обратиле и проф. Миленија Јоксимовић и проф. Весна Митровић Иванов, које су , из свог угла, говориле о ваннаставним активностима и многим могућностима које се у нашој школи нуде ученицима.

У публици су били и ђаци основних школа који су посебно желели да чују о школи и новом образовном профилу. Овом скупу присуствовале су и наше проф. Славка Љиљак, проф. Биљана Чеврљаковић и педагог школе, Слађана Ђурић Радовановић.
Било је ово једно лепо, садржајно вече које окупља различите генерације и удружује добру енергију. Уз захвалност организаторима и домаћинима у  КЦ Чукарица, надамо се да ће оваквих догађаја бити и у новој  школској  години!


У сусрет лету, довиђења у септембру!