НА КРАЈУ АПРИЛА – МЕСЕЦА КЊИГЕ И КРЕАТИВНОСТИ

Завршена НЕДЕЉА КРЕАТИВНОСТИ

Од 21. до 27.4.2023.  планирана НЕДЕЉА КРЕАТИВНОСТИ је са успехом реализована.

Богат програм, различите активности , пуно наших ђака и наставника који су дали допринос током ове недеље креативности показује да добром организацијом и заједничким трудом и радом може доста лепог да проистекне.

  • Моја идеја – да се удружимо и покажемо таленте, рукотворине, причамо о креативност и књигама, обележимо Дан књиге и Шекспира, представимо неке текуће пројекте и ваннаставне активности, дружимо се и у пријатној атмосфери, правимо планове и за даљи рад –  потпуно је реализована током последње недеље априла.  Одушевљена сам одзивом колега и ђака, као и публике, грађанства у КЦ Чукарица, на два дана дешавања- 21.4. „Креативност је играти се речима и идејама“ и 24.4. „Рукотворине младих“. – каже проф. Бојана Станкић, координатор овог пројекта  „Креативне недеље“.

  Више о томе на линку КЦ ЧУКАРИЦА  и на сликама…

Представљен је школски часопис „Пипета и Бирета“ , бр 24. који је ове године добио републичку награду, уз фолкор, етно и поп-рок песме.

На Базару креативности – прегршт лепих сувенира, радова ђака и наставника наше школе, изазвали су велику пажњу и подршку посетилаца. Организовано су дошли и ученици ОШ“ Филип Кљајић Фића“, као и неколико одељења наше школе.

У уторак, 25.4. у нашем кабинету за грађанско васпитање, уз чај и колачиће, причали смо о добрим књигама, Шекспиру и математици,  вези математике и сонета, бавили смо се бројевима и процентима у Шекспировим делима….

Проф. Биљана Чеврљаковић  и проф. Бојана Станкић  припремале су ученице  и за програм, договорен и у сарадњи са ДКЦБ-ом , библиотеком и Радионицом стрипа и карикатуре, за 26.4. 2023. под називом ШЕКСПИРОВА НЕПРОЛАЗНА ПРИЧА.

У ДКЦБ –у, том приликом , наше ученице Марија Јовановић, Анђела Богићевић, Дуња Ђаковић и Теодора Влајић, преставиле су и наше 2 презентације (10 година обележавања Шекспира и Дана књиге у нашој школи, и Shakespeare and Maths).

Уследио је и квиз, а потом додела признања  и главних награда на конкурсу објављеном на сајту наше школе.

Чланови жирија Маја Јанковић-професор српског језика и књижевности, Снежана Лилић-професор ликовне културе, Бојана Станкић-професор енглеског језика и Биљана Чеврљаковић-професор математике одлучили су да награђени буду:

  • полазници Радионице за стрип и карикатуру ДКЦБ-а:

        Огњен Стојановић  и Филип Бабачев,

и ученице наше школе:

1.Тара Јокић, ученица IV-2,  за литерарне радове о Шекспиру ( на српском и на енглеском језику +обележиваче за књиге са познатим цитатима из дела Шекспира)

2. Марија Јовановић,ученица IV/1,   за стрип презентацију: Shakespeare and Maths, два постера и обележиваче за књиге

3. Тања Првуловић, ученица IV/3,  за ликовни рад – Shakespeare and us

4. Анђела Богићевић, ученица I/3, за ликовни рад – Shakespeare’s Never-ending Story.

          Млађи полазници Радионице за стрип и карикатуру, као и остали учесници овог конкурса, добили су признања и књиге које је обезбедила издавачка кућа- Pearson .

Прави енглески чај са млеком, колачи из пекаре наше школе и неформални разговор и дружење заокружили су овај леп и садржајан програм.

Честитке свим учесницима  и хвала свима који су подржали овај леп догађај!

Извештај о догађају можете читати и на сајту ДКЦБ-а ( линк)

У четвртак, 27.4.2023. –заокружили смо нашу Креативну недељу дружењем уз чај и колаче, играјући шах и представљајући пројекте и пројектну наставу. Ентузијазам нас и даље држи, те смо већ имали неке нове идеје и планове за уређење простора у школи и око школе, све са циљем да мотивишемо ђаке, да унапредимо и наставу и ваннаставне активности у школи.

О свему кроз колаж слика- да дочарамо бар делић атмосфере која је владала последњих дана априла 2023.