МОБИЛНОСТ УЧЕНИКА И НАСТАВНИКА У ПАЛЕРМУ НА СИЦИЛИЈИ

Први састанак партнера, у оквиру активности КА210 Еразмус+ пројекта „Addressing health and well-being in schools and beyond“, одржан је од 09. до 12. априла 2024.године, у Палерму на Сицилији.
Међу партнерима су већ постојале пријатељске везе произашле из сарадње у претходним Еразмус+ пројектима, тако да су активности спроведене на несметан и ефикасан начин.
Активности су започете презентацијом пројекта од стране словачког координатора, а након тога је грчки партнер, еTwinning амбасадор, одржао радионицу о томе како користити eTwinning и Twinspace. Уводна активност за ученике је имала за циљ боље међусобно упознавање ученика, учесника мобилности. Активност је реализована у виду кратких скечева које су осмислили међународни тимови ученика. Инспирацију за припрему скечева, ученици су пронашли у презентацији активности развијене у оквиру пројекта @sophie_erasmus, који је имао циљ да подстакне разговоре о изазовима дигиталног света, емоционалној интелигенцији, јасној комуникацији и решавању проблема, везано за дигитално благостање деце. У току мобилности  биле су реализоване и активности разгледања знаменитости града Палерма као и активности посвећене Светском дану здравља и Месецу спорта. Ученици су присуствовали и стручном-научном предавању о туберкулози докторке Луције Сиракузе и учествовали у неколико анкета о здрављу и добробити.
Састанак је завршен евалуацијом ученика и наставника и церемонијом доделе сертификата и Europass-а.
Следећи састанак биће организован од 3. до 6. септембра у Нафпактосу, Грчка.

У наставку можете погледати неколико фотографија направлјених током мобилности али и кратки видео који обухвата све активности ученика и наставника током мобилности.