Међународни сусрет у Хемијско-прехрамбеној технолошкој школи

 

Хемијско-прехрамбена  технолошка  школа  је  у периоду  од   13-15. априла 2016. године била домаћин међународног сусрета, којом приликом су спроведене завршне активности пројекта  „Food for All“ (“Храна за све”).  Пројекат “Food for All”  одвија се под покровитељством Академије централноевропских  школа  (ACES)  и  Еrste фондације, а тема овог  сусрета  била  је нетолеранција на храну.

У школској пекари Хемијско-прехрамбене технолошке школе ученици партнерских школа из Румуније и Бугарске правили су безглутенски и бесквасни  хлеб, разматрали проблем солидарности кроз интерактивне радионице, креирали информативне летке на тему нетолеранције на храну и здраве исхране и упознали се са концептом урбаног баштованства кроз излагање Катарине Миленковић из Башталишта.

Уз разгледање Београда и необавезно дружење гости и домаћини продубили су пријатељства и сазнали по нешто ново о култури суседних држава.

Ево како су медији извештавали о овом сусрету